فهرست مطالب

توسعه مهندسی بازار - پیاپی 21 (مهر و آبان 1390)

دو ماهنامه توسعه مهندسی بازار
پیاپی 21 (مهر و آبان 1390)

  • بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/08/15
  • تعداد عناوین: 21
|
  • سرمقاله
  • نقشه ی ذهن مشتری با رویکرد وسیله - هدف
    پرویز درگی صفحه 4
    سالها پیش ند هرمان، روانشناس، ذهن بشر را شامل سه لایه دانست که عبارت بودند از لایه ی فی البداهه که بلافاصله پاسخهایی را به پرسش شنیده شده می دهد؛ لایه ی تعقل که پس از این مرحله قرار دارد و پس از تفکر، به پاسخگویی می پردازد، و لایه ی خلاقه که پارادایم شکن بوده و پاسخهای گاه عجیب وغریب به آن پرسش می دهد. یادمان باشد مواردی در ذهن ما عجیب و غریب هستند که در تجربیات ما غیرمعمول باشند. برای مثال، عرضه ی سوپ آماده در سوپرمارکتها در وهله ی اول در ذهن، نشان از دیگ و چراغ و... در مغازه بود، اما با ارائه ی سوپهای خشک و بسته بندی شده، همین ایده ی به ظاهر عجیب و غریب موضوعیت پیدا کرد. به همین دلیل باید یاد بگیریم که در اولین برخورد با یک ایده ی ناآشنا و تازه، درباره ی آن قضاوت نکنیم. و پارادایم شکنی و بهره گیری از ذهن و حافظه نیازمند تغییر دادن پارادایمهای مستحکم و قدرتمند فعلی با جسارت و صبر فراوان است.
  • اخبار بازاریابی
  • تلاش ایی بی برای تبدیل شدن به برند مطرح در انتخاب لباس/ برکناری مدیرعامل مادرکیر به خاطر پایین آمدن فروش / رشد 20 درصدی بازار اجناس تجملی در هند / بازگشت وال مارت به استراتژی ارزان فروشی / افزایش فروش اتومبیلهای شاسی بلند و بارکش فورد در امریکا/...
    صفحه 6
  • گزارش ویژه
  • فیلیپ کاتلر در زندگی خصوصی
    مارکتینگ نیوز صفحه 10
    بیشتر مردم خود را در دهه ی 80 زندگی، بازنشسته می کنند، اما این در مورد پروفسور فیلیپ کاتلر صدق نمی کند. مردی که در جهان به پدر بازاریابی نوین معروف است، به حدی از کار لذت می برد که آن را نوعی «بازی» برای خود می داند؛ بسیاری از دوستان و خویشاوندانش او را مردی دیوانه ی کار می دانند. با وجود این، خود کاتلر می گوید، اگر بگویند من «دیوانه ی بازی» هستم با من تناسب بیشتری دارد.بازنشستگی به هیچ وجه در فرهنگ واژگان کاتلر جایی ندارد، زیرا با حرفه ای که برای او زمین بازی محسوب می شود، به گفته ی خودش مانند این است که «همیشه بازنشسته است».
    او به هیچ عنوان قصد ندارد روند این «بازی» را کند کند، زیرا مشغول بودن او را به لحاظ فیزیکی، فعال و سالم نگه می دارد. از نظر کاتلر هشتاد ساله، زندگی فعال یعنی تحقیقات، نوشتن، سخنرانی و خانواده. کاتلر بیش از 50 سال با همسرش نانسی ازدواج کرده و سه دختر و نه نوه دارد که اوقات زیادی را با آنها سپری می کند.
  • بازاریابی تجربی
  • روش بدیع تبلیغ خوشبوکننده ی هوا
    ندا صدیق صفحه 12
    بازاریابی تجربی از سوی شرکتهای پیشتاز جهانی به شدت مورد استفاده قرار گرفته است. در شماره های پیشین از اجرای این بازاریابی در شرکتهای نفتی شل، بانک اچ اس بی سی، سامسونگ، ال جی، باشگاه آرسنال و... نوشته شد.
    در این شماره از نحوه ی اجرای بازاریابی تجربی برای تبلیغ برندهای خوشبوکننده ی هوا می خوانید. ویژگی این اثر در آن است که با جزئیات از این بازاریابی می گوید و می توان روش اجرای آن را برای مواد خوشبوکننده ی هوا و نظایر آن به کار بست.
    گفتنی آنکه برای اطلاعات بیشتر می توان به شماره های پیشین نشریه ی توسعه مهندسی بازار مراجعه کرد و یا کتاب بازاریابی حسی اثر شاز اسمیلانسکی را مطالعه کرد که با ترجمه ی پرویز درگی و محمد سالاری در سال 1389 چاپ و منتشر شد.
  • مطالعات موردی (CRM)
  • مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) در شرکنت هواپیمایی کی ال ام (KLM)
    مصطفی میر صفحه 14
    مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) در خطوط پروازی با موفقیتهایی همراه بوده است. نمونه ی آن را در شرکت هواپیمایی هلندی کی ال ام (KLM) مطالعه کنید.
    شرکت هواپیمایی هلندی کی ال ام بیش از آنکه متکی به بسته ی نرم افزاری باشد، در جستجوی فرهنگ مدیریت ارتباط با مشتری بوده و به همین دلیل توانسته در سال 2006 به عنوان بهترین فرودگاه برای خدمات مشتریان در امریکای شمالی شناخته شود. این شرکت برای تاخیر در پروازها، لغو پروازها، و مفقود شدن بار مشتریان خسارت پرداخت می کند.
    آیا می توان این الگو را در خطوط پروازی ایران یا سایر صنایع به کار برد؟ پاسخ این پرسش را باید در اجرای دقیق فرهنگ مدیریت ارتباط با مشتری جستجو کرد.
  • ابزارهای بازاریابی
  • مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) یا مدیریت تجربه ی مشتریان (CEM)؟ مساله این است
    محمد سالاری صفحه 18
    مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) در آغاز به عنوان بهترین راه حل عملی از سوی شرکتها مورد توجه قرار گرفت. با استقرار آن، شرکتها در عمل دیدند به رغم انبوهی از اطلاعات، حضور مشتری و ارتباطات حسی هیجانی و پیوند مشتری کاهش یافته است. و این مستلزم مدیریت تجربه ی مشتری (CEM) است که نباید از آن غافل شد.
    اکنون تجربه ی شرکتها بخوبی نشان می دهد که سی آرام یا مدیریت ارتباط با مشتری، همان سی ایی ام یا مدیریت تجربه ی مشتری نیست. افزون بر آن، برای پیشبرد فعالیتها به هر دو یعنی سی آر ام و سی ایی ام نیازمندیم.
  • بازارهای آینده
  • تکامل اینترنت و تاثیر آن بر اقتصاد جهانی در سال 2025
    محمدحسین دهنوی صفحه 20
    آینده پژوهی و آینده نگری بویژه در سالهای اخیر بیشتر مورد توجه پژوهشگران بوده است. خردورزان همچون ژول ورن، برآنند تا برپایه ی دانش علمی و البته بیش از آن، حدسیات و تخیلهای چندوجهی، آینده را اکنون ترسیم کنند.
    قدرت آینده نگری تا چه اندازه وابسته به دانش علمی، و تا چه اندازه وابسته به حدسیات و تخیلهای چندوجهی است همچنان جای بحث دارد. چرا که گاه همین حدسیات فاقد استنادات توانسته مرزهای روشنی را پیش روی اندیشمندان قرار دهد.
    اثر حاضر نیز در پی آن است تا سال 2025 را اکنون ترسیم کند، آن هم درباره ی اینترنت سال 2025 و تاثیر آن بر کسب وکارها.
    اینکه تا چه حد این آینده نگری تحقق خواهد یافت، پرسشی است که می توان با اغماض آن را نادیده گرفت و همچنان این تحلیل را جدی تلقی کرد. چه، لطف این تحلیل در آن است که جسارت آمیز پا را از مرز اکنون به آینده برداشته و قدرت آن در ارائه ی سناریوهای متنوع است؛ سناریوهایی که به احتمال به گشودن دریچه هایی تازه در برابر دیدگان صاحبنظران خواهد انجامید.
  • بانک ها و خدمات مالی
  • اثر جذب و تاثیر آن بر تصمیم گیری های مشتریان خدمات
    علی سلیمانی بشلی صفحه 24
    بازارهای مالی و سرمایه «تا سالها به اصول و قواعد خاص خودشان تکیه می کردند. اما در سالهای اخیر دریافتند بهتر است پیش و بیش از اصول و قواعد خاص خودشان، به اصول و قواعد خاص مشتریان خود نیز تاکید ورزند.»روانشناسی مشتریان خدمات مالی«حاصل همین نگاهی است که بازارهای مالی و سرمایه به اصول و قواعد خاص مشتریان خود توجه وافر کردند. چرا که در عمل دریافتند غفلت از این اصول و قواعد خاص مشتریان تا چه اندازه می تواند اقدامات توجه برانگیز بازارهای مالی و سرمایه را در حد اقدامات معمولی تنزل دهد.
    از آن سو تا چه حد رعایت ساده ترین موضوعات می تواند رضایت مشتریان را در پی داشته باشد. این در حالی است که این موضوعات از اساس هزینه هایی در بر ندارد.
    اثر حاضر دومین قاعده را درباره ی مشتریان خدمات مالی تشریح می کند. این قاعده با نام»اثر جذب«به»بازارهای مالی و سرمایه«می گوید برای مشتری یک مقایسه پدید آورید تا بتواند بر پایه ی آن، سنجش خود را به میدان آورد. همین سنجش و تصمیم گیری سبب می شود تا مشتری متقاعد شود که یک راه حل را برگزیند. انتخاب این راه حل از سوی مشتری به او (مشتری) این اطمینان خاطر را می دهد که تصمیم گیری او صحیح بوده است. گو آنکه از اساس کارگزاران خدمات مالی و سرمایه بر آن بوده اند که همین راه حل را مشتری بپذیرد. اما چون هیچ اجباری از سوی این کارگزاران پیش روی مشتری قرار نگرفته، مشتری با طیب خاطر همان راهی را طی خواهد کرد که از پیش برایش در نظر گرفته شده است.
  • فروش
  • برنامه ریزی سودآوری
    مهندس سعید صمدی صفحه 26
    آیا افزایش فروش باعث افزایش سود خواهد شد؟ پاسخ این پرسش در این مقاله، منفی است. گاه افزایش فروش نه تنها سودی در بر ندارد بلکه، ضرر و زیان نیز در پی آن است.
    رشد و توسعه ی شرکتها نیز بیش از آنکه به افزایش فروش وابسته باشد، به افزایش سود بستگی دارد.
    امتیاز مقاله ی حاضر در آن است که ابتدا باید افزایش فروش را از افزایش سود تفکیک کرد. از دیگر سو، تاکید می ورزد تمرکز بیش از حد بر افزایش فروش و عدم توجه به حاشیه ی سود می تواند مشکل آفرین باشد.
    سایر امتیازهای این مقاله در آن است که برای سودآوری، یک برنامه ی مدون با مراحل مشخص از آغاز تا پایان ارائه می دهد. جای جای مراحل معرفی شده نیز نکته های سودمندی افزوده شده که افزایش سودآوری را تامین کند.
  • استراتژی
  • مینتزبرگ: پنج عامل استراتژی
    ستیلا باسقی صفحه 32
    هنری مینتزبرگ، متولد 2 سپتامبر 1939 مونترال، صاحبنظر برجسته ی استراتژی است. وی در سالهای اخیر بیش از گذشته، تردید و شکهای خود را درباره ی مدل غربی مدیریت گسترش داده و با جسارت تام و تمام اظهار می دارد که بیشتر شیوه های امریکایی از رده خارجند.
    نگاه مینتزبرگ به استراتژی، کلیشه ای نیست. سادگی، محور مرکزی دیدگاه مینتزبرگ به استراتژی است. استراتژی در نگاه او بیشتر به خردورزی و شعور متکی است تا اصول سخت و محکم.
    مینتزبرگ را می توان از خلال گفتگوهایش شناخت؛ از جمله گفتگوی رودررو با هنری مینتزبرگ در شماره ی 18 مجله ی توسعه مهندسی بازار، فروردین و اردیبهشت سال 1390 که علیه بسیاری از دیدگاه های امریکایی می شورد، مدیران شرکتهای برتر فورچون 500 را فاسد می داند، و...
    اثر حاضر به سهولت، 5 عامل استراتژی مینتزبرگ را تشریح می کند بی آنکه از واژگان سخت و مطنطن سود جوید.
  • نبوغ بازاریابی
  • پیتر فیسک و پرورش نبوغ بازاریابی
    علی هاشم زهی صفحه 34
    پیتر فیسک، فیزیکدان هسته ای است، اما صاحب آثار و کتابهای پرفروشی نظیر «پرورش نبوغ بازاریابی» است.
    «پرورش نبوغ بازاریابی» از سوی انتشارات بازاریابی با ترجمه ی استاد سینا قربانلو آماده ی انتشار است که پس از آن توزیع خواهد شد.
    پیتر فیسک با ابتکاری مثال زدنی از واژگان فیزیک بهره جسته تا بتواند مفاهیم و قضایای بازاریابی را هر چه بهتر معرفی کند. از دیگر سو، استعاره های تازه ای به کار برده که می تواند فضای رقابت، وفاداری مشتری، نارضایتی مشتری، و... را ملموس تر ترسیم کند.
    فیسک از آنجا که از فیزیک به بازاریابی راه جسته، بازاریابی را از منظر بیرونی می نگرد. همین نگاه بیرونی است که به آثارش غنا بخشیده و برای صاحبنظران تازگی دارد. او همچنین رویکردی را در بازاریابی تجویز می کند. به باور وی، بهترین فرصتها و بزرگترین چالشها در بیرون سازمان وجود دارند و نه در داخل آن.
    فیسک از همین منظر، توصیه ی دیگری نیز دارد نظیر تفکر توجه به بازار باید در راس تصمیم گیری های سازمان قرار گیرد. جای متفکران بازار را نیز مشخص می کند، آنجا که می نویسد: متفکران بازاریابی باید در قلب کسب وکار جای داشته باشند.
    فیسک درباره ی مشتری به صراحت اظهار نظر می کند. وی می نویسد: مشتریان امروزی بسیار متفاوتند. آنها آگاهتر شده اند، قدرتمندترند و در عین حال تحمل کمتری هم در مقابل خطاهای سازمان دارند.«مشتری» کانون توجه پیتر فیسک است؛ آنجا که می نویسد: در کسب وکارها نقطه ی شروع مشاهده می بایست مشتریان باشند تا بتوانیم کالاها، خدمات، سازمانها و واحد هایشان را به گونه ای ببینیم که مشتریان انتظار دارند.
    راه حل پیتر فیسک برای کسب وکارها به نبوغ بازاریابی خلاصه می شود. فیسک می گوید: کسب وکارها چگونه می توانند اندیشه های کوته بینانه را به دور اندازند و چشم اندازهای تکوین یافته ی بازار را شناسایی کنند؟ آنها چگونه می توانند به توازنی جدید از قدرت دست یابند؟ پاسخ این سؤالات در نبوغ بازاریابی نهفته است و اساس این نبوغ، در به کارگیری هوشمندی به شیوه ای خلاقانه است.
    فیسک فراتر از طرح پرسش و ارائه ی راه حل، شیوه های دستیابی به نبوغ بازاریابی را مطرح می کند. فراتر از آن، به ما می آموزد که چگونه می توانیم نبوغ بازاریابی را پرورش دهیم. در اثری که پیش رو دارید، فیسک به سراغ اعداد می رود و برای هر یک توضیحی آورده است. 2، دو قسمت مغز. در این باره تشریح می کند که کسب وکارها نیازمند به کارگیری هر دو قسمت راست و چپ مغز هستند. 3، رقابت سه برابری در بازارهای امروزی و الی آخر.
    گفتگو با پیتر فیسک را در شماره ی پیشین توسعه مهندسی بازار (شماره ی 20، مرداد و شهریور 1390) مطالعه کنید که حاصل افشره ی دیدگاه های او است.
  • رفتار مصرف کننده
  • قوم گرایی مصرف کننده
    حسین علی سلطانی صفحه 38
    قوم گرایی مصرف کننده«برای بازاریاب حاوی دستورالعملها و نکاتی است که غفلت از آن می تواند زیانبار باشد.
    بسیارند شرکتهایی که به دلیل عدم توجه به این موضوع، هزینه های بسیاری را متقبل شده اند، اما در عمل به نتایج دلخواه خود دست نیافته اند و چه بسا متحمل ضرر و زیان نیز شده اند.»عداوت مصرف کننده«نیز سر دیگر این طیف است که آگاهی بازاریاب از آن ضروری است.
    مقاله ی حاضر درباره ی»قوم گرایی مصرف کننده«تشریح شده است. برای آگاهی از عداوت مصرف کننده به نشریه ی شماره ی 13، بهار 1389، صفحات 28 تا 31 مراجعه شود.
  • تبلیغات
  • کارکرد درگیری ذهنی مصرف کننده در تبلیغات تجاری شرکتها
    سیدهادی منافی صفحه 42
    تبلیغات تجاری«چه زمانی اثربخش است؟ این پرسش اساسی کارگزاران تبلیغات است که هر بار باید از خود بپرسند.
    برخی بر این باورند که اگر تبلیغات سرگرم کننده باشد، می تواند اثربخش باشد، و برخی دیگر بر این باورند که تبلیغات باید هنرمندانه و خلاق باشد. این هر دو هم صحیح و هم غیرکارآمد است.
    تبلیغات تجاری باید در جستجوی راهی باشد برای انتقال اطلاعات یا پیامهای کسب وکارکنندگان به مخاطبان. در این صورت است که تبلیغات اثربخش خواهد بود.
    تبلیغاتی که بتواند ذهن مخاطبان را درگیر سازد، اثربخشی آن بیشتر است. بسته به میزان درگیر ساختن مخاطب، آن تبلیغات اثربخش تر خواهد بود.
    مقاله ای که پیش رو دارید، ملاک مشخصی را برای اثربخشی تبلیغات معرفی می کند با عنوان»درگیری ذهنی مصرف کننده.«پس از تعریف»درگیری ذهنی مصرف کننده«، انواع درگیری ذهنی مصرف کننده، و عوامل مؤثر بر درگیری ذهنی مصرف کننده را معرفی و مورد بحث قرار می دهد.
    نتیجه گیری پایانی این مقاله نیز خواندنی است، آنجا که می نویسد: همان طور که در ساخت محصولات در حال حرکت به سوی مشتری مداری هستیم و نیازهای مصرف کننده را در ساخت محصولات در نظر می گیریم، در طراحی و ساخت تبلیغات نیز مصرف کننده را در صدر قرار دهیم و در تمام مراحل تولید یک آگهی نیازهای او را مد نظر قرار دهیم.
  • شعارهای تبلیغاتی؛ چگونه می توانند همانند ققنوسی سر از خاک برآرند
    سمیه سادات مکیان صفحه 46
    شعار تبلیغاتی چیست؟ و باید چه کارکردی داشته باشد؟ پاسخ این پرسش را می توان از منظر گوناگون عرضه کرد. اما این اثر به نقش «روایت مند» شعار تبلیغاتی می پردازد.
    «روایت» نوعی نگاه، دیدگاه، یا تفسیر است که کارگزاران تبلیغاتی را مجهز می سازد تا بدانند بهتر است شعار تبلیغاتی را چگونه طراحی و تدوین کنند.
    «روایت» بر پایه ی تئوری های متعدد و متنوعی است که در این اثر، به نتیجه و حاصل آن تئوری ها تاکید شده است و بر روی کارکرد یا خروجی آن اصرار می ورزد. به این ترتیب، با نگاهی کاربردی از «روایت» کمک می گیرد تا در خدمت کارگزاران تبلیغاتی برآید؛ از آن رو که یک شعار بهتر است از منظر «روایت» چگونه تدوین شود.
  • معرفی کتاب
  • تاثیرگذاری رنگ بر مصرف کننده: وابستگی رنگ - موسیقی
    اعظم احمدی صفحه 48
    گلنارا زد کاریموا، نویسنده ی کتاب «رنگ به مثابه روشی برای نفوذ در مصرف کننده» است که بتازگی سایت آمازون، کتاب او را در معرض دید و خرید علاقه مندان قرار داد.
    کاریموا از نظریه ی دکتر الکین، رواندرمانگر، سود جسته تا بتواند دیدگاه های دکتر الکین را در تبلیغات ارزیابی کند. متن پیش رو، نگاه اجمالی به کتاب کاریموا دارد؛ کتابی حاوی پنج فصل مجزا اما به هم پیوسته.
    دیدگاه کاریموا هم نگاه بنیادی به رنگ و موسیقی دارد و هم به خروجی تئوری ها توجه کرده تا بتواند افشره ی دیدگاه ها را به صورت کاربردی یا به کار بسته برای اطلاع اهالی تبلیغات معرفی کند.
    بجا است اگر نگاه ژرف این نویسنده را تحسین کنیم که ویژگی های فرهنگی را در رنگ و موسیقی لحاظ کرده است.
    این در حالی است که برخی از صاحبنظران، این دو مقوله یعنی رنگ و موسیقی را مبتنی بر ارزیابی های فیزیولوژیک و با سنجشهای کمی دنبال کردند.
    کاریموا در فصل نهایی یعنی فصل پنجم، اذغان می کند که: هنگام ساخت تبلیغات برای یک کالا یا خدمات در کشور، باید رنگ نیز درست مانند موسیقی در مقوله ی ویژگی های فرهنگی آن کشور مد نظر قرار گیرد. برای پرهیز از اشتباهات پرهزینه، باید به موضوعات اجتماعی و موضوعات اقتصادی آن جامعه ی بخصوص نیز دقت داشت.
  • روابط عمومی
  • مدیریت شایعات از منظر اقدامات روابط عمومی
    محمود محمدیان، پوران پورعباسی صفحه 50
    روابط عمومی«هنر سازمان های فکور و پرتجربه ای است که در کنار بازاریابی و تبلیغات، از این ابزار بانفوذ بیشترین بهره مندی را می برند و در بازارهای پررقابت امروزی، گوی سبقت را از رقبای خود می ربایند.»روابط عمومی«نگاه ظریفی به شایعه دارد؛ شایعه را یک واقعیت غیر قابل انکار در جوامع امروزی و سازمان های کنونی می داند. از قدرت شایعه در تخریب زایی، سرعت انتشار آن، و میزان جاذبه و گیرایی آن بخوبی آگاه است. از همین رو با دست ورزی های کاملا هوشمندانه، هر روز در صدد مدیریت آن است تا بتواند واکنش رقبا را خنثی سازد و بر آماج افکار و قلب مشتریان راه یابد.
    اثر حاضر بر آن است تا نقش شایعه را بیش از پیش بازگو کند و راه های مدیریت شایعه را از منظر اقداماتی که روابط عمومی می تواند انجام دهد، معرفی کند.
  • خرده فروشی
  • رقابت خرده فروشان و استراتژی های قیمت گذاری
    حامد پوریوسفی درگاه صفحه 54
    خرده فروشی«با تنوعی از موضوعات و سلیقه های مشتریان روبه رو است. شهروند، رفاه، اتکا، صرفه، 55 و... در زمره ی فروشگاه های خرده فروشی در ایران محسوب می شوند که هر یک برای جذب»مشتریان«با سلیقه ها و استراتژی های گوناگونی تاسیس شدند و کار می کنند.
    دلیل تنوع موضوعات در خرده فروشی آن است که شما با لشکری از کالاهای شناور و انبوهی از مردم و سلیقه های متنوع روبه روئید. با اندک اقدامی در یک کالا نظیر تخفیف یا افزایش، به یکباره با حجمی از تقاضا یا کاهش تقاضا در محصول دیگری روبه رو می شوید که در ابتدا هیچ نوع ارتباط منطقی پیدا نمی کنید. اندک اقدامی در یک فروشگاه یا شعبه، بلافاصله سایر شعبه های فروشگاه را تحت تاثیر قرار خواهد داد و این نیز دلیل بر حضور مشتریان شناوری است که همچون کالاها از نزدیکترین تا دورترین مقصدها جابه جا می شوند.
    شما به عنوان یک خرده فروش همواره باید مترصد باشید که تاثیر قیمتها بر روی کالاهای یک طبقه از محصول، تصمیم مشتری را به میزان فراوانی تغییر خواهد داد؛ تصمیمی که در وهله ی نخست حتی برای خود مشتری نیز آگاهانه قابل توجه نیست. کافی است تخفیفی برای نوشابه ی خاصی بدهید، به یکباره درمی یابید که این تخفیف بر روی قیمتهای آبمیوه، دوغ، و سایر نوشیدنی ها تاثیری فراوان گذاشته است تا جایی که مشتری درست برخلاف تصمیم منطقی شما، کالایی دیگر را جایگزین می کند که نه شما انتظار آن را داشتید، و نه او در حالت معمولی چنین تصمیمی را می گرفت، چه رسد به اجرای آن.
    شما به عنوان یک خرده فروش، مصمم می شوید در کنار فروش کالا به صورت فیزیکی و خرید معمول، از فروش تلفنی، یا سفارش خرید آنلاین، نیز بهره گیرید. به مرور درمی یابید که برخی اقدامات شما در آن خریدها نظیر تخفیف در تعداد، یا تخفیف در حجم، رفتار مشتریان شما را در فروشگاه نیز تغییر داده است. چون شما با ازدحامی از مشتریانی روبه رو هستید که با هم صحبت می کنند، انتقال اطلاعات صورت می گیرد و نهایتا بر پایه ی تصمیم شما، مشتریان به پردازشی دست می زنند که در باور شما نمی گنجد.»قیمت«و»قیمت گذاری«یکی از موضوعات اصلی و جدی است که مشتریان در فروشگاه های خرده فروشی، هربار آن را در نظر می گیرند.
    خرده فروشان هر لحظه باید زیرکانه و هوشمندانه رفتار مشتریان را در نظر داشته باشند که به لحاظ»قیمت«یا شیوه های»قیمت گذاری«، مشتری حاضر است مسافتهای فراوان را با هزینه های حمل و نقل در گرما و سرما بپردازد تا از فروشگاهی خریداری کند که»قیمت«منصفانه است.
    این مقاله با چنین هدفی به سراغ انواع رقابت در قیمت گذاری رفته است. به رقابت درون کانالی و رقابت میان کانالی و تمایز بین این دو پرداخته است، همچنین از دو استراتژی قیمت گذاری کلیدی و ویژگی ها و مزایای آن برای خرده فروشان راهنمایی های سودمندی دارد.
  • شرکت های پیشتاز
  • رموز موفقیت کسب وکارمک دونالد
    ابراهیم زارع پور صفحه 58
    مک دونالد بزرگترین رستوران زنجیره ای جهان است، که به طور روزانه 47 میلیون مشتری دارد. تا سال 1984 مک دونالد 2500 شعبه در سراسر جهان تاسیس کرد و در حال حاضر بیش از 500000 شعبه ی مک دونالد در جهان وجود دارد و بزرگترین کمپانی غذایی جهان به شمار می رود.
    دانشگاه همبرگر مک دونالد با متراژ بیش از 320 هزار متر مربع در شهر شیکاگوی امریکا قرار گرفته است.این دانشگاه که از 119 کشور جهان دانشجو می پذیرد، به گونه ای طرحریزی شده تا کارکنان رستورانهای زنجیره ای مک دونالد را که تقریبا در هر گوشه ای از جهان شعبه دارد، برای جنبه های مختلف تجارت آموزش بدهد.
    در دانشگاه مک دونالد به 28 زبان مختلف جهان آموزش داده می شود و تقریبا در هر سال، 5 هزار دانشجو پذیرفته می شود. تا به حال از این دانشگاه بیش از 8 هزار مدیر و صاحب رستوران مک دونالد، فارغ التحصیل شده اند.
    گفتنی است، دانشگاه همبرگر مک دونالد، اولین بار در سال 1961 در یک رستوران مک دونالد تشکیل شد و از آن زمان رشته هایی مانند شیمی، بازاریابی و آشپزی را به دانشجویان آموزش می داد. برنامه ی آموزشی دانشگاه همبرگر باعث افزایش اعتبار 42 درصدی دانشگاه شد.
  • بازار کتاب
  • تازه ترین کتابهای بازاریابی و فروش
    صفحه 60
  • کاریکاتور
  • آموزش بازاریابی به زبان کاریکاتور
    احمد آخوندی، محسن جاویدمؤید صفحه 62
  • فیلم آموزش بازاریابی هاروارد
  • عنوان و موضوع فیلم آموزشی این شماره: بزرگترین اشتباه رهبران تجاری ستاره های خود را بسازید؛ آنها را نخرید
    صفحه 64